Červená řepa
23.10.2012 20:33
Červená řepa
- její častá konzumace v jakékoliv podobě je v mnoha směrech prospěšnější, než velké dávky vitamínových či jiných potravinových doplňků
- řepa je vysoce zásaditá a jako taková je schopna potlačovat nejen viry a bakterie, ale účinně nám pomáhá bojovat s často rozšířenými mykózami
- je-li správně pěstována, obsahuje dostatek selenu a dalších minerálů. Stává se tak přímo zásobárnou přírodních látek prospěšných našemu tělu, které pomáhají v prevenci vzniku rakoviny.
- červená řepa zbavuje mozek jedovatých kovů, například hliníku.
- je kvalitním zdrojem kyseliny listové, vitamínu C a zejména draslíku, který upravuje srdeční činnost, udržuje normální krevní tlak a napomáhá správné činnosti nervové soustavy
- poskytuje tělu křemík, který posiluje kosti, cévy i kůži
- kromě červeného barviva, které je důležitým antioxidantem, červená řepa obsahuje i vzácné stopové prvky rubidium a cesium
Několik receptů z řepy najdete zde.
———
Zpět