Červená řepa

23.10.2012 20:33

 

 

Červená řepa

  • její častá konzumace v jakékoliv podobě je v mnoha směrech prospěšnější, než velké dávky vitamínových či jiných potravinových doplňků
  • řepa je vysoce zásaditá a jako taková je schopna potlačovat nejen viry a bakterie, ale účinně nám pomáhá bojovat s často rozšířenými mykózami
  • je-li správně pěstována, obsahuje dostatek selenu a dalších minerálů. Stává se tak přímo zásobárnou přírodních látek prospěšných našemu tělu, které pomáhají v prevenci vzniku rakoviny.
  • červená řepa zbavuje mozek jedovatých kovů, například hliníku.
  • je kvalitním zdrojem kyseliny listové, vitamínu C a zejména draslíku, který upravuje srdeční činnost, udržuje normální krevní tlak a napomáhá správné činnosti nervové soustavy
  • poskytuje tělu křemík, který posiluje kosti, cévy i kůži
  • kromě červeného barviva, které je důležitým antioxidantem, červená řepa obsahuje i vzácné stopové prvky rubidium a cesium
 
Několik receptů z řepy najdete zde.
 
 
 
Zpět